Falukorv med ostsås

Falukorv med ostsås
Foto: TV4

Falukorv kan varieras på många sätt. Här är den kokt och gratinerad tillsammans med morötter.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 500 g falukorv
  • 6-8 st kryddpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • salt
  • 1 burk små hela morötter

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk + morotsspad
  • salt och malen vitpeppar
  • lite riven muskot
  • hackad persilja
  • 1 st äggula
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Lägg korven i en kastrull med pepparkorn och lagerblad. Slå på vatten så det knappt täcker och salta lätt. Sjud korven i 15 minuter. 2. Smält margarin i en kastrull. Vispa ner vetemjölet. Tillsätt mjölk och morotsspad. Krydda med salt, peppar och muskot. Koka ihop såsen i 5 minuter. Rör ner äggula, riven ost och persilja.
  2. Ta upp korven och skär den i skivor. Lägg dem i en smord ugnsform. Lägg morötterna runt om. Häll över såsen och gratinera 5 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept