Falukorv i ugn à la Per Morberg

Falukorv i ugn à la Per Morberg
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Falukorv i ugn à la Per Morberg

8 ingredienser

30 m

Per Morbergs recept på falukorv i ugn med tomat och ost. Recept från boken Morberg lagar husmanskost.

Det viktiga med falukorv är falukorven. Det finns fina lättrökta med hög kötthalt och så finns det massor av fuskkorvar. Fråga eller läs på förpackningen och snåla hellre in på något annat. /Per Morberg

Ingredienser

portioner4 - 6

Falukorv i ugn à la Per Morberg

  • 500 g falukorv
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk ketchup
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 150 g lagrad ost (typ grevé)

Tillbehör

  • potatismos
  • grönsaker, kokta

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skär falukorven i skivor, men inte rakt igenom, och lägg den i en ugnsform.
  3. Bred senap och ketchup på skivorna.
  4. Skala och skär löken i tunna skivor. Skiva tomaterna och osten.
  5. Varva allt mellan falukorvskivorna. Stek korven mitt i ugnen i 20–25 minuter tills osten smält och gratinerats.
  6. Servera Per Morbergs falukorv i ugn med potatismos och kokta grönsaker.

Matsortera dina lökskal och potatisskal till återvinning och njut av din falukorv!