Falude med glass

1 h + frystid
4 - 6
Falude med glass
Foto: TV4

Dessert med sockrad stärkelse, hemgjord glass och melon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

24 mars 2016
Visa mer
1 h + frystid
4 - 6

Du behöver

Mild hemgjord vaniljglass

  • 1 tsk saffran
  • 1 dl rosvatten
  • 5,5 dl grädde
  • 2 dl ströscoker
  • 4 ägg
  • 0,5 dl vaniljsocker
  • 300 g pistaschnötter

Falude

  • 400 g stärkelse
  • 2 l vatten
  • 300 g socker

Tillbehör

  • melon

Gör så här

  1. Glass
    Häll upp 0,5 dl grädde på ett fat eller iskuber. Frys i 20 minuter.
  2. Blanda saffran och rosvatten och låt det ligga i 5 minuter.
  3. Tillaga glassen (socker, ägg, vaniljsocker och 5 dl grädde) med hjälp av en glassmaskin. Tillsätt sedan rosvatten/saffran-mixen till glassen och lägg tillbaka den i frysen.
  4. Ta sedan ut den frysta grädden och hacka den i små bitar, blanda med glassen och servera med pistachnötter strött ovanpå.
  5. Falude
    Stärkelsen blandas med 2 liter vatten och kokas i ca 20 min.
  6. Sila ner stärkelsen i iskallt vatten (förslagsvis genom potatispress) – det kalla vattnet gör att det separeras.
  7. Blanda sen med socker. Äts tillsammans med glass och melon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept