Fajitas med krispig kyckling och paprika

Fajitas med krispig kyckling och paprika
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Fajitas med krispig kyckling och paprika

22 ingredienser

30 m

Kycklingfajitas med hemgjord kryddblandning, lök, paprika och avokadosalsa. Gott till såväl vardags som fest.

Ingredienser

portioner

Kryddblandning

  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk korianderfrö
  • 1 msk oregano
  • 1 msk chilipeppar
  • 2 tsk rörsocker

Kyckling

  • 600 g kycklinglår, urbenat kycklinglår med skinn
  • 2 msk kryddblandning
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula lökar
  • 1 knippe persilja, hackad
  • smör
  • olivolja

Avokadosalsa

  • 2 avokador
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 limefrukt, skal och saft
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt

Till servering

  • 4 tortillabröd, varma
  • ost, riven
  • krispsallad

Gör så här

Kryddmix

  1. Kör allt i kryddmixer eller mortla.

Kyckling

  1. Krydda kycklingen ordentligt på köttsidan. Stek på skinnsidan i olivolja och smör. När kycklingen är klar så lägg över i en form och låt vila ca 5 minuter.
  2. Strimla paprika och lök. Stek under tiden klart paprika och lök.
  3. Skiva kycklingen innan servering och blanda med persilja, paprika och lök.

Avokadosalsa

  1. Grovhacka avokadon och blanda med resterande ingredienser. Smaka av med salt.