Fajitas med krispig kyckling och paprika

30 m
4
Fajitas med krispig kyckling och paprika
Foto: TV4
Från Mitt kök

Kycklingfajitas med hemgjord kryddblandning, lök, paprika och avokadosalsa. Gott till såväl vardags som fest.

8 oktober 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

Kryddblandning

  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 msk oregano
  • 1 msk chilipeppar
  • 2 tsk råsocker

Kyckling

  • 600 g urbenat kycklinglår med skinn
  • 2 msk kryddblandning
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula lökar
  • 1 knippe persilja, hackad
  • smör och olivolja, till stekning

Avokadosalsa

  • 2 avokado
  • 1 knippe koriander
  • 1 lime, skal och saft
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt

Till servering

  • 4 varma tortilla bröd
  • riven ost
  • krispig sallad

Gör så här

  1. Kryddmix
    Kör allt i kryddmixer eller mortla.
  2. Kyckling
    Krydda kycklingen ordentligt på köttsidan. Stek på skinnsidan i olivolja och smör. När kycklingen är klar så lägg över i en form och låt vila ca 5 minuter.
  3. Strimla paprika och lök. Stek under tiden klart paprika och lök.
  4. Skiva kycklingen innan servering och blanda med persilja, paprika och lök.
  5. Avokadosalsa
    Grovhacka avokadon och blanda med resterande ingredienser. Smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept