Fajitamarinerade biffspett

Fajitamarinerade biffspett
Foto: TV4

Den mexikanska marinaden ger köttet en typisk, rökig doft av spiskummin. Med en riktigt het grill blir köttet väl brynt på utsidan och rött i mitten.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor hängmörad ryggbiff à 150 g
  • 2 dl färdigköpt fajitamarinad
  • salt och svartpeppar
  • 12 trägrillspett

Gör så här

  1. Dela varje biffskiva i sex lika stora bitar, lägg dem i en plastpåse och slå marinaden över. Knyt igen påsen, lägg den i kylen och låt biffen marinera i minst 3 timmar, helst över natten.
  2. Lägg träspetten i blöt en stund. Trä upp biffen på spetten och krydda med salt och peppar.
  3. Grilla spetten över het glöd, ca 2–3 minuter på varje sida. Grilltiden kan varieras efter hur genomstekt du vill ha köttet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept