Copacabana

Copacabana
Foto: TV4

Exotisk fruktcocktail av papaya, mango och melon från Brasilien med sting av Karibien.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


8 september 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 st papaya, från Brasilien
  • 1 st mango, från Brasilien
  • 0,25 st melon piel de sapo
  • 2 msk kondenserad mjölk
  • 4 msk mascarpone
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 50 g mörkchoklad, chilismak
  • 2 g citronskal

Gör så här

  1. Koka upp den kondenserade mjölken i burk i vatten i cirka 30 minuter.
  2. Ta upp och lägg i rinnande kallt vatten cirka 20 minuter.
  3. Öppna försiktigt burken och lägg det i en djup tallrik.
  4. Låt svalna.
  5. Skär frukten i små delar, lägg den i kastrullen med vatten och socker.
  6. Låt det koka lätt och reducera i cirka 6 minuter, tills det karamelliseras.
  7. Lätt det vila cirka 5 minuter i rumstemperatur.
  8. Blanda i den kondenserade mjölken och mascarpone.
  9. Koka upp vatten i en kastrull, sätt en bunke eller kastrull över och lägg i chokladen.
  10. Värm tills den smälter, pensla över ett smörpapper och lägg den i frysen i cirka 5 minuter.
  11. Ta ut chokladen och lossa från smörpappret, låt vila i cirka 60 minuter.
  12. Riv citron och skölj citronmeliss.
  13. Fyll ett cocktailglas med frukter i botten och häll sedan i smeten.
  14. Strö över citronmeliss och garnera med choklad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept