Vitlingfilé med salladssabayone

4

Du behöver

  • 8 st små vitlingar
  • 16 st tunna franskbrödsskivor
  • 2 st salladshuvud
  • 2 st äggulor
  • 2,5 msk vatten
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 st liten bunt dragon, hackad
  • 1 st liten bunt gräslök, hackad
  • salt
  • peppar från kvarnen
  • färska örter, t ex dill
  • smör till stekning
  • 100 g löjrom

Gör så här

  1. Filéa fisken. Lägg tunna skivor bröd på skinnsidan. Skär till så att fisken och brödet går kant i kant.
  2. Doppa salladsbladen i 20 sekunder i kokande lättsaltat vatten.
  3. Skölj bladen sedan direkt i kallt vatten. Ruska ur vattnet och grovhacka salladen.
  4. Vispa ihop äggulor och vatten i en kastrull. Sätt kastrullen på medelvärme och vispa tills blandningen blir krämaktig. Det är viktigt att det inte kokar, eftersom det koagulerar i så fall.
  5. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  6. Värm på salladen lite, blanda ned dragon, vitlök, gräslök och vänd till slut ned sabayonen. Stek fisken 2-3 min i varm panna med brödskorpan nedåt.
  7. Krydda lätt med salt och peppar.
  8. Fördela salladen på varma tallrikar. Lägg på fisken, lite löjrom och strö över lite dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept