Varm äppeltårta

4

Du behöver

  • 250 g mjöl
  • 175 g osaltat smör, i tärningar
  • ca 1 dl vatten
  • 4 st äpplen
  • 100 g smör
  • 100 g socker
  • 1 st päron
  • 4 msk crème fraîche

Gör så här

  1. Kör mjöl, smörtärningarna och vatten i en mixer.
  2. Låt degen vila i 20 min i kylskåp.
  3. Dela degen i fyra delar. Kavla ut och klä fyra formar (helst med löstagbar botten och en diameter på 20 cm).
  4. Gör små hål med en gaffel och förvara i frysen.
  5. Skala äpplena, dela i två delar och ta bort kärnhuset.
  6. Skär äpplena i tunna skivor och lägg dem "omlott" i formarna.
  7. Fördela socker och smör jämt över på toppen.
  8. Sätt in på 225-250 grader, tills äpplena är karamelliserade och botten är spröd.
  9. Servera med crème fraîche och rivet päron.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept