Sallad med varm chevreost

Sallad med varm chevreost
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
4

Du behöver

  • Blandad sallad, t ex frisée, ruccola
  • böngroddar
  • 12 st små toasts (baguette i skivor)
  • 400 g Chevreost
  • 40 g rostade pinjenötter
  • 40 g russin
  • 1 dl portvin
  • 2 msk balsamicovinäger
  • Vinägrett:
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk hasselnötsolja
  • 2 tsk balsamicovinäger
  • 1 msk hackade och rostade macedamianötter (går lika bra med cashewnötter)
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • salt
  • peppar från kvarnen

Gör så här

  1. Vispa samman alla ingredienser till vinägretten. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg russin i en kastrull och tillsätt portvin och balsamicovinäger.
  3. Låt det koka till konsistensen blir lite tjockare och lite seg.
  4. Toasta brödet i ugn på grill. Skär chevreosten i lagom bitar och lägg på brödet. Fortsatt toasta tills osten blir gyllenbrun.
  5. Blanda sallad, böngroddar och vinägrett.
  6. Fördela på tallrik och lägg på chevretoasten.
  7. Strö över pinjenötter och häll på russinen i portvin och vinäger.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept