Rispilaff med kycklingbröst

4

Du behöver

  • 2 st stora kycklingbröst med skinn
  • 300 g basmatiris
  • 1 st granatäpple
  • 30 g valnötter, grovhackade
  • 30 g pinjenötter, rostade
  • 30 g pistaschnötter, grovhackade
  • 30 g maccadamianötter, rostade och grovhackade
  • 30 g cashewnötter, delade på mitten
  • 30 g gula russin
  • 30 g salta rostade mandlar
  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 1,5 tsk finhackad ingefära
  • saft från 1-2 apelsiner
  • skal från 0.5 apelsin, tunna strimlor
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk citronsaft
  • 4 dl vatten
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • plastfolie

Gör så här

  1. Lägg kycklingbrösten mot varandra med skinnsidan utåt. Krydda med salt och peppar.
  2. Rulla in kycklingbrösten i plastfolie så att det blir en rulle.
  3. Koka upp en gryta med vatten, sänk värmen och låt stå tills temperaturen ligger runt 60-65 grader. Lägg i rulladerna och låt kycklingen koka i 30 min.
  4. Fräs under tiden schalottenlök försiktigt i en panna, utan att den blir brun.
  5. Tillsätt riset och fräs tills riset blir blankt. Tillsätt vatten och koka upp under omrörning.
  6. Sätt på lock och koka på svag värme ca 10 min. Dra kastrullen åt sidan.
  7. Ge russinen ett uppkok i lite vatten. Häll av vattnet och tillsätt citronsaft.
  8. Blanda till slut ned nötterna och russinen i riset och tillsätt ingefära.
  9. Ta upp kycklingrullarna ur vattnet och ta av plastfilmen.
  10. Gnid in curry och stek kycklingen gyllenbrun i smör och olja. Lägg i hela vitlöksklyftor. Ös gärna kycklingen med fettet medan den steks.
  11. Ge apelsinskalsstrimlorna ett uppkok i lite vatten. Sila av vattnet.
  12. Lyft ur kycklingen ur pannan, ta vara på fettet men låt vitlöksklyftorna vara kvar i pannan.
  13. Koka ur pannan med apelsinsaften och låt koka tills hälften av all vätska försvunnit.
  14. Sila skyn från pannan och häll över i en liten bunke. Tillsätt 2 msk av fettet och apelsinskalet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept