Risotto med musslor

4

Du behöver

  • 200 g risottoris
  • 1 kg musslor
  • 100 g riven parmesan
  • 125 g smör
  • 1 dl vitt vin
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 1 st liten bunt körvel
  • 1 st litet knippe persilja
  • cayenne
  • ev 4 msk basilikaolja

Gör så här

  1. Ånga musslorna. Sila av spadet och ta vara på musslorna.
  2. Fräs riset så det blir blankt i 2 msk olivolja och tillsätt schalottenlök och vitlök.
  3. Häll i vinet och låt koka tills vinet har ångat bort.
  4. Tillsätt vatten så att det täcker riset och låt koka in på nytt.
  5. Spä på med musselspadet och ev mer vatten tills riset är al dente.
  6. Rör ned parmesan och smör i bitar. Smaka av med citronsaft, salt, peppar och cayenne.
  7. Avsluta med lite hackade färska örter.
  8. Fördela risotton på varma tallrikar, lägg på de varma musslorna och ev ringla över lite basilikaolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept