Hjärtmusslor i snigelsmör med soppa

4

Du behöver

  • 1 kg hjärtmusslor
  • 1 st stor schalottenlök, finhackad
  • 3 st vitlösklyftor, finhackade
  • 1,5 dl vitt vin
  • 2 st äggulor

Gör så här

  1. Snigelsmör:
  2. Blanda smör, persilja, vitlök och schalottenlök.
  3. Smaka av med pastis, salt och peppar.
  4. Lägg schalottenlök, vitlök och vitt vin i en panna och låt det koka i 2 min.
  5. Tillsätt musslorna, sätt på lock och ånga musslorna tills de öppnar sig.
  6. Sila av spadet och häll det i en annan kastrull. Ta vara på musslorna.
  7. Koka grönsakstärningarna i 1 min och sila av vattnet.
  8. Lägg musslorna i snigelpannor (om ni har) och fördela grönsakerna över. Tillsätt snigelsmör och gratinera på grill i ugn.
  9. Soppa:
  10. Koka upp allt spad. Späd ev lite med vatten ifall spadet är för salt.
  11. Tillsätt curry och saffran.
  12. Vispa äggulorna i en skål, tillsätt det kokande spadet medan du vispar. Häll sedan tillbaka soppan i kastrullen.
  13. Värm upp under ständig vispning. Soppan ska vara skummande.
  14. Det är viktigt att soppan inte kokar, eftersom den koagulerar i så fall.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept