Grillade havskräftor med stekt kål

4

Du behöver

  • 12 st stora havskräftor
  • 1 st spetskål
  • 0,5 st röd chili, finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk färsk ingefära, finhackad
  • 0,5 tsk socker
  • 1 st liten morot
  • 0,5 st lök
  • 1 knippe dragon
  • 1,5 msk olivolja
  • 1 tsk citronsaft
  • olivolja till stekning
  • salt
  • peppar från kvarnen

Gör så här

  1. Bryt av huvudena från kräftorna.
  2. Krossa huvudena i en mixer. Fräs detta i olivolja på hög värme i en panna. Tillsätt lök, morot och dragon (spara lite dragon till kräftorna) och fräs vidare. Tillsätt vatten så att det täcker och låt puttra på svag värme i 30-40 min.
  3. Dela kräftbakdelarna nästan rakt igenom med en tandad kniv.
  4. Vik ut dom som en fjäril och ta bort strängen.
  5. Lägg dom i en varm torr panna med skalet nedåt. Krydda med salt, peppar och några blad dragon. Stek i ca 5 min.
  6. Sila skaldjursbuljongen och låt den koka ned till ca 1 dl. Tillsätt 1 1/2 msk olivolja och citronsaft.
  7. Stek spetskålen. Tillsätt socker, chili, vitlök och ingefära. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera kräftorna i sitt skal med stekt spetskål och havskräftssky.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept