Grillad torsk med potatispuré och sojasmör

4

Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • havssalt
  • 100 g osaltat smör
  • 2,5 msk sojasås, kikkoman
  • 12 st små potatisar (t ex Cherry eller Roswald)
  • 1 dl olivolja
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk färsk ingefära, finhackad
  • strimlad persilja
  • salt
  • peppar från kvarnen
  • olivolja till stekning

Gör så här

  1. Skrapa skinnet på fisken, och strö havssalt på köttsidan. Låt fisken ligga i 20 min med saltet, innan fisken sköljs.
  2. Dela filéerna i fyra delar.
  3. Häll 1 msk olivolja på en tallrik och lägg filéerna med köttsidan nedåt på tallriken. Krydda lätt med salt och peppar.
  4. Koka potatisen mjuk med skalet på.
  5. Häll av vattnet, ånga potatisen torr och skala den.
  6. Mosa potatisen med en visp i en kastrull. Tillsätt olivolja, salt, peppar och strimlad persilja.
  7. Bryn smöret tills du får en nötaktig doft. Tillsätt soja, vitlök, schalottenlök och ingefära.
  8. Stek fisken i olivolja med skinnsidan nedåt i en medelvarm teflonpanna.
  9. Fisken skall stekas i 10-12 min enbart på ena sidan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept