Delizie del piemonte

Delizie del piemonte

Av: Eyvind Hellström

Från: Köket

12 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • färska lasagneplattor (eller deg)
  • 12 skivor emmentalerost
  • 12 skivor kokt skinka, helst italiensk
  • 1 dl parmesanost
  • 2 dl vitlöksfrästa zucchini (skurna i halvmånar)
  • 200 g ricotta
  • färsk oregano
  • olivolja

Sås:

  • 2-3 dl matlagningsgrädde
  • 2 tomater
  • vitt vin
  • salt, peppar, oregano

Gör så här

  1. Kavla ut pasta degen tunnt och förkoka i c:a 1 minut i kokande vatten, kyl direkt i kallt vatten.
  2. Blanda ricottaosten med salt, peppar, lite olivolja och finhackad oregano.
  3. Lägg ut plattorna bred ut ricotta blandningen, lägg på osten och skinkad och strö sedan över zucchini. Rulla ihop och låt vila en stund i smör papper.
  4. Skär sedan 5 cm tjocka bitar och ställ i en ugnsfast forn. Häll över såsen och gratinera i 225 grader i cirka 25 minuter.
  5. Grovhacka tomaterna och fräs upp med lite olivolja tills mycket av vattnet har dunstat bort.
  6. Häll sedan i grädden och låt koka ihop en stund. Krydda efter smak.