Delizie del piemonte

4

Du behöver

  • Färska pastaplattor eller deg
  • 12 skivor emmentalerost
  • 12 skivor kokt skinka helst italiensk
  • 1 dl parmesanost
  • 2 dl vitlöksfrästa zucchini (skurna i halvmånar)
  • 200 gr ricottaost
  • färsk oregano
  • olivolja

Sås:

  • 2-3 dl matlagnings grädde
  • 2 st tomater
  • vitt vin
  • salt, peppar, oregano

Gör så här

  1. Kavla ut pasta degen tunnt och förkoka i c:a 1 minut i kokande vatten, kyl direkt i kallt vatten.
  2. Blanda ricottaosten med salt, peppar, lite olivolja och finhackad oregano.
  3. Lägg ut plattorna bred ut ricotta blandningen, lägg på osten och skinkad och strö sedan över zucchini. Rulla ihop och låt vila en stund i smör papper.
  4. Skär sedan 5 cm tjocka bitar och ställ i en ugnsfast forn. Häll över såsen och gratinera i 225 grader i cirka 25 minuter.
  5. Grovhacka tomaterna och fräs upp med lite olivolja tills mycket av vattnet har dunstat bort.
  6. Häll sedan i grädden och låt koka ihop en stund. Krydda efter smak.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept