Exotisk fruktsallad med honungs-yoghurt och biscottismulor

Exotisk fruktsallad med honungs-yoghurt och biscottismulor
Foto: TV4

Den här fruktsalladen blir allra bäst om du använder Williams- eller japanska nashipäron. Det går även att byta ut färska körsbär mot konjaksinlagda griottes.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 2 päron
  • 0,5 papaya
  • 1 mango
  • 0,25 färsk ananas
  • 1 dl urkärnade körsbär
  • honungsyoghurt:
  • 2 dl matyoghurt
  • rivet skal av 1 citron
  • några droppar citronsaft
  • 0,5 msk flytande honung

Till servering:

  • 4 biscottikex

Gör så här

  1. Honungsyoghurt: Låt yoghurten rinna av i 1–2 timmar i ett kaffefilter. Tvätta citronen, riv skalet fint och pressa ut några droppar citronsaft. Blanda ner skal, saft och honung i den avrunna yoghurten.
  2. Skala och ta bort kärnor/kärnhus från frukterna. Skär bort rotstocken på ananasen och dela körsbären på mitten. Tärna resten av frukterna i 2 x 2 cm stora bitar och blanda dem i en bunke.
  3. Stöt skorporna i en mortel eller hacka sönder dem med kniv. Fyll små glas med frukt, skeda över lite yoghurt och toppa med biscottismulorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept