I samarbete med Philadelphia

Exotisk cheesecake med mango och kokos

30 m + tid i kyl
10
Philadelphia 9-Exotisk cheesecake med mango och kokos
Foto: Philadelphia

Fruktig cheesecake med mango, lime, kokos och mynta.

24 mars 2017
30 m + tid i kyl
10

Du behöver

  • 140 g kokoskexsmulor
  • 50 g osaltat smör, smält
  • 5 gelatinblad
  • 100 ml kokosmjölk
  • 280 g Philadelphia Classic Naturell
  • 90 g finmalet socker
  • 275 ml vispgrädde, tjockt vispad
  • 1 lime, finrivet skal
  • 0,5 mango, uppskuren i kuber
  • 50 ml mangomos
  • några myntablad

Gör så här

  1. Botten
    Blanda kexsmulorna med det smälta smöret. Tryck ner blandningen i botten av en kakform (20 cm diameter) med löstagbar botten. Ställ sedan formen åt sidan för nedkylning medan du förbereder fyllningen.
  2. Fyllning
    Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten tills det har mjuknat, låt rinna av väl. Värm under tiden upp kokosmjölken. Lägg i det mjuka gelatinet och rör om tills det har smält helt.
  3. Blanda Philadelphia och socker tills blandningen blir mjuk. Vispa i kokosnötsgelatinet i Philadelphiablandningen lite åt gången och rör sedan ned den vispade grädden och limeskalet.
  4. Skeda upp blandningen över kexbasen och släta ut ytan. Kyl i fyra timmar eller tills kakan har stelnat.
  5. Precis innan servering, dekorera med några mangokuber, mangopuré och några myntablad.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Philadelphia

Fler goda recept

Fler från Philadelphia

Visa alla recept från Philadelphia