Gurksoppa med räkor och avokado

Gurksoppa med räkor och avokado
Foto: TV4

Gurksoppa med räkor och avokado

Av: Ewa och Sven - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

40 min

Frisk och uppiggande inledning

Vintips från Ewa och Swen
Santa Carolina Reserva Semillon, art nr 6666, 69 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Soppa

  • 1 l grönsaksbuljong, kall
  • 2 gurkor
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök, skalad
  • 1 dl dill, hackad
  • 0,5 limefrukt, saften (eller citron)
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 500 g färska räkor, med skal
  • 0,5 gurka
  • 1 avokado

Gör så här

  1. Skeda bort eventuellt fett från den kalla buljongen.
  2. Skala gurkorna och dela på längden, gröp ur kärnorna och skär gurkorna i grova bitar.
  3. Dela chilin på längden och ta bort kärnorna, finhacka den.
  4. Mixa gurka, chili, vitlök, dill, buljong och lime/citron till slät konsistens.
  5. Späd med vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
  6. Ställ kallt.
  7. Skala räkorna.
  8. Skala och dela gurkan på längden.
  9. Gröp ur kärnorna och skär gurkan i små tärningar.
  10. Dela, kärna ur och skär avokadon i små tärningar.
  11. Portionera räkor, gurka och avokado i soppskålar, häll över soppan och servera.