Champagnesorbet med jordgubbar

Champagnesorbet med jordgubbar
Foto: tv4

Champagnesorbet med jordgubbar

Av: Evelina - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

ca 3 h

Läskande champagnesorbet på roséchampagne.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck

7471 Alexandre Bonnet Perle Rosé, Champagne, Frankrike
En ung, frisk fruktig roséchampagne. Syran i vinet matchar fint syran från jordgubbarna.

Ingredienser

portioner
  • 1 gelatinblad
  • 5,25 dl roséchampagne
  • 175 g strösocker
  • 30 g glukossirap
  • 1 citron
  • 0,5 apelsin
  • 1 tsk cognac
  • 1 tsk äggvita
  • 6 jordgubbar, skivade

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
  2. Gör en sockerlag på 1,25 dl roséchampagne och socker i en kastrull, hetta upp tills sockret smällt. Rör sedan i glykossirapen.
  3. Krama ur gelatinbladet och lägg i en separat kastrull med 1,5 dl av sockerlagen, rör om ordentligt tills gelatinbladet är upplöst.
  4. Blanda roséchampagne, citronsaft, apelsinsaft, cognac, 1,5 dl av sockerlagen samt gelatinblandningen i en och samma bunke, rör om och sila för att avlägsna eventuella kärnor från citrusfrukterna.
  5. Ställ i frysen en timme.
  6. Lättvispa en äggvita och ta ut sorbeten ur frysen, blanda samman och häll i en glassmaskin och kör ca 30 min. Ställ sedan tillbaka i frys minst 1 timme.
  7. Klar att servera med lite skivade jordgubbar!