Evas ostkroksbakelse med färska räkor och svart kaviar

Ostkroksbakelse
Foto: tv4

Evas ostkroksbakelse med färska räkor och svart kaviar

Av: Eva - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

ca 30 minuter

En bakelse till förrätt! Smulade ostbågar, räkor och svart kaviar garnerar denna smörgåstårta i miniformat.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
artnr 7143 St Martin

Ingredienser

portioner

Ostkroksbakelse

  • 8 skivor formfranska
  • 125 g majonnäs
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 3-4 msk Kalles kaviar
  • 2 msk dill, hackad
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 2 msk rödlök, hackad

Garnering

  • ostkrokar
  • räkor
  • dill
  • citron
  • svart kaviar

Gör så här

  1. Brödskivorna formas till rundlar med hjälp av ett glas som trycks genom brödskivorna.
  2. Hacka dill, gräslök, rödlök och blanda samman med majonnäs, vispgrädde och kaviar. Rör om.
  3. Bred röran på rundlarna och stapla två på varann sedan bredes röran även runt om.
  4. Ta en platspåse och häll i ostkrokar. Pys ut luften och mosa sedan påsen med händerna så ostkrokarna blir helt smulade.
  5. Häll upp ostkroks-"smulet" på ett fat och rulla bakelserna i detta.
  6. Garnera med räkor, dill, citron och svart kaviar.