Euphorialax

20 m
4
Euphorialax
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

  • 1 pkt salmalax
  • 2 msk forellrom
  • 1 kruka gräslök, finhackad
  • 1 st lime
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • Wasabipasta efter behag
  • 1 stor rättika
  • 2 skivor rågbröd
  • 1 msk sesamfrön, rostade

Servering

  • Kikkoman Soja

Gör så här

  1. Tärna laxen i halvcentimeter tjocka bitar.
  2. Blanda i forellromen samt finhackad gräslök med laxen. Pressa i några droppar lime.
  3. Ta fram en ny skål och blanda crème fraiche, majonnäs och wasabipasta. Pressa i några droppar lime.
  4. Skiva rättikan på längden med en mandolin. Det går även bra att använda en osthyvel.
  5. Rosta rågbrödet eller stek det helst rikligt i smör. Låt brödet svalna och därefter krossa det.
  6. Rulla den skivade rättikan som en stubbe. Fyll den upp till 2/3 med laxröran. På med wasabicremen. Tillsätt det (1/3) som en topping över laxröran.
  7. Garnera stubben med finhackad gräslök, det smulade brödet samt rostade sesamfrön. Servera tillsammans med Kikkoman soja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept