Euphorialax

20 m
4
Euphorialax
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

  • 1 pkt salmalax
  • 2 msk forellrom
  • 1 kruka gräslök, finhackad
  • 1 st lime
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • Wasabipasta efter behag
  • 1 stor rättika
  • 2 skivor rågbröd
  • 1 msk sesamfrön, rostade

Servering

  • Kikkoman Soja

Gör så här

  1. Tärna laxen i halvcentimeter tjocka bitar.
  2. Blanda i forellromen samt finhackad gräslök med laxen. Pressa i några droppar lime.
  3. Ta fram en ny skål och blanda crème fraiche, majonnäs och wasabipasta. Pressa i några droppar lime.
  4. Skiva rättikan på längden med en mandolin. Det går även bra att använda en osthyvel.
  5. Rosta rågbrödet eller stek det helst rikligt i smör. Låt brödet svalna och därefter krossa det.
  6. Rulla den skivade rättikan som en stubbe. Fyll den upp till 2/3 med laxröran. På med wasabicremen. Tillsätt det (1/3) som en topping över laxröran.
  7. Garnera stubben med finhackad gräslök, det smulade brödet samt rostade sesamfrön. Servera tillsammans med Kikkoman soja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept