Eton mess med jordgubbar

10 + 40 m
4
10 + 40 m
4

Du behöver

  • 750 g jordgubbar
  • 90 g strösocker (1 dl)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • 0,5 vaniljstång
  • maränger

Valfritt

  • Hallon
  • vinbär
  • blåbär
  • björnbär
  • nötter

Gör så här

  1. Snoppa och dela jordgubbarna. Lägg dem i en skål, tillsätt strösocker och rör om. Låt stå 40 minuter så de saftar sig.
  2. Vispa grädden lätt. Tillsätt crème fraiche och sikta i florsocker. Dela och skrapa ur vaniljstången. Ha i urskrapet i gräddskålen. Vispa allt tills den är fluffig och man kan göra toppar av den. Den ska inte vara hårt vispad.
  3. Varva jordgubbar, gräddvisp och maränger i en stor skål eller portionsglas. Toppa med bär och eventuellt grovhackade nötter. Servera omgående.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept