Estnisk pasha

Estnisk pasha
Foto: TV4

I estniska hem brukar man till påsken göra en speciell dessert på färskost. Förr tillverkade man själv den färska ostmassan innan själva tillagningen av desserten kunde börja. Idag går det alldeles utmärkt att använda kesella.

26 januari 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • 1 kg kesella
  • 300 g osaltat smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 4-5 msk hackad sötmandel
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 4 msk hackad apelsinsuckat
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 2 dl vispgrädde
  • Till garnering:
  • apelsinsuckat i strimlor

Gör så här

  1. Rör smöret och sockret i en stor bunke tills det är väl blandat. Rör därefter i äggen, mandeln, vaniljsockret, suckaten, salt samt citronskal. Alltsammans ska blandas väl. Tillsätt kesellan under omrörning.
  2. Vispa grädden och vänd ner den i blandningen. Lägg blandningen i ett durkslag eller i en sil klädd med silduk. Låt blandningen stå svalt några timmar för att en del vassle ska kunna rinna av.
  3. Stjälp upp desserten på fat och garnera med strimlor av apelsinsuckat. Servera rätten som dessert eller till kaffe i stället för tårta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept