Estelles ayurvediska currydolmar

3

Du behöver

  • 1 kinakål- eller savoykålhuvud
  • 2 liter standardmjölk eller gammaldags mjölk
  • 1 liter naturell yoghurt
  • 1 citron
  • 1 matlagningsyoghurt
  • Myntakrydda
  • cous-cous
  • Ett kuvert saffran
  • Ca 1 dl russin

Såsen:

  • 1 burk creme fraiche, vanlig
  • 1 liten vispgrädde
  • ketchup
  • Currykrydda

Gör så här

  1. Så här gör du:
  2. Börja med att göra färskosten panir. Koka upp mjölken och rör om så att den inte bränns vid. Häll i yoghurt och saften från en citron under omrörning, tills mjölken skär sig. Häll av vasslan. Lägg osten i ett kaffefilter eller en handduk och låt rinna av.
  3. Skölj och ånga kålen mjuk. Skär paniren i kuber och rulla in lite panir i varje blad. Placera dolmarna i ett ugnssäkert fat. Gratinera i 175-200 grader i ca 30 minuter.
  4. Gör cous cousen under tiden. Blanda i russin och saffran efter smak. Blanda även matlagningsyoghurt och mynta och servera till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept