Ernsts stenugnsbakade lökbröd

ca 40 m
8 - 10 små bröd

Ljuvliga små pizzabröd med karamelliserad lök, kapris och sardeller. Sött, salt och riktigt gott!

21 juli 2016
Visa mer
ca 40 m
8 - 10 små bröd

Du behöver

Deg

  • 0,25 pkt jäst
  • 4 dl fingervarmt vatten
  • 1 msk flytande honung (att lösa jästen med)
  • 1 tsk salt
  • 1 l mjöl
  • 2 msk olivolja

Fyllning

  • 500 g olika typer av lök t.ex. gul lök, röd lök, knipplök, schalottenlök, pärllök
  • muscovadosirap
  • timjan
  • olivolja
  • 1 liten burk kapris
  • 1 liten burk sardeller

Gör så här

  1. Deg
    Smula ner jästen i en bunke, addera honung och lite av vattnet för att lösa upp jästen.
  2. Tillsätt resten av vattnet, mjöl, salt och olja. Arbeta samman ingredienserna till en fast och smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek.
  3. Dela upp degen i åtta till tio bitar och kavla dem till platta bröd på ett mjölat bakbord. Mjöla den utkavalade degen på båda sidorna.
  4. Elda i pizzaugnen eller sätt ugnen till 250 grader
  5. Lökfyllning
    Skala och skiva löken. Hacka timjan. Fräs löken mjuk i olivolja i en muurikka eller stekpanna och tillsätt timjan.
  6. Smaka av med salt, peppar och lite muscovadosirap, som hjälper till att karamellisera det naturliga sockret i löken.
  7. Fördela lökfräset på bröden, toppa med kapris och sardeller.
  8. Grädda lök/pizzabrödet i 7-10 minuter tills brödet får vacker färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept