Ernsts snabba frukt- och nötlimpa

ca 1 h 45 m
3 - 4 limpor
Ernsts snabba frukt- och nötlimpa
Foto: August Sandström & Mikael Göransson
ca 1 h 45 m
3 - 4 limpor

Du behöver

  • 3 dl rågmjöl
  • 5 dl fullkornsdinkel
  • 12 dl grahamsmjöl
  • 8 dl vetemjöl
  • 50 g blandade torkade frukter och nötter
  • 1,5 l yoghurt
  • 4 dl mörk sirap
  • 8 tsk bikarbonat
  • 1 dl sesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör samman alla ingredienser och fördela på 3-4 smorda brödformar, "bröa" formarna med sesamfrön.
  3. Fördela smeten i formarna och strössla sesam på brödet. Grädda brödet i 1-1,5 timme, provstick brödet för att se om det är klart.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept