Ernsts örtströmming

ca 1 h
Ernsts örtströmming
Foto: August Sandström & Mikael Göransson
ca 1 h

Du behöver

  • 600 g färsk strömning, filéad
  • 2 dl blandade örter, t ex dill, persilja, dragon, basilika
  • salt
  • peppar
  • 1 dl ättika 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kryddpeppar
  • 1 msk rosépeppar
  • 2 rödlökar
  • 1 knippe salladslök
  • 1 morot
  • ströbröd
  • smör

Gör så här

  1. Strömming
    Klipp bort ryggfenan på strömmingarna. Para ihop dem två och två med så lika storlekar som möjligt. Salta lätt på köttsidan och strö på hackade örter. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt.
  2. Vänd strömmingsparen i ströbröd och stek dem i omgångar i smör. Lägg över på ett fat och låt svalna.
  3. 1,2,3-lag med smak
  4. Koka ihop ättika, socker, vatten och kryddor tills sockret löst sig. Låt svalna av.
  5. Skala lök och morot, skiva grönsakerna.
  6. Varva strömmingarna försiktigt med rödlöken, salladslöken och moroten i en rymlig glasburk eller ett stort djupt fat, och häll över den svala lagen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept