Ernsts julsalsiccia

Ernsts julsalsiccia
Foto: August Sandström & Mikael Göransson

Hemstoppad kryddig fläskkorv blir hur god som helst med surkålsblandning. 

Serveringstips! Gott och enkelt som Salsicciawrap med surkålstillbehör i ett tunnbröd. 


Här hittar du recept på citrusvinäger.

3 december 2015
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 meter svinfjälster
  • 300 g rimmat sidfläsk i bit
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 chili
  • 2 msk mild ajvar
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk oregano
  • 700 g fläskfärs
  • 1 tsk honung
  • ev vatten

Surkålstillbehör

  • 1 rödlök
  • 1 äpple, rött sött
  • 0,5 knippe salladslök
  • 400 g matolja
  • ca 800 g surkål
  • 1 msk kummin
  • 3 msk honung
  • senapspulver
  • salt
  • 1 msk citrusvinäger
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg fjälster i blöt efter anvisningar på förpackningen.
  2. Skär sidfläsket i mindre bitar. Skala och dela ner löken i 2 cm bitar, dela och kärna ur chilifrukten. Skala vitlöksklyftorna. Hacka sönder fläsket och löken tillsammans med ajvar, oregano, salt och chili i matberedare.
  3. Blanda fläsk- och lökhacket med fläskfärsen i en bunke. Tillsätt honung och eventuellt en skvätt vatten för att få bra konsistens.
  4. Trä på fjälstret på en korvhorn som är placerat i en spritspåse, fyll spritspåsen med korvsmet.
  5. Spritsa en lång korv, snurra och knyt korven efter önskad längd.
  6. Surkål
    Skala och skiva löken, dela och kärna ur och skär äpplet i tunna skivor, strimla salladslöken.
  7. Fräs lök och äpple i olja, tillsätt avrunnen surkål.
  8. Krydda med kummin, honung, salt, peppar, citrusvinäger och senapspulver.
  9. Servera gärna den stekta korven med surkålsblandningen i ett tunnbröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept