Ernsts apelsinsill

koket.se
Ernsts apelsinsill
Foto: August Sandström & Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts apelsinsill

8 ingredienser

20 m + 2 dygn

Överraska på sillbordet med en fräsch smak av apelsin och stjärnanis.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 5 stjärnanis
  • 3 lagerblad
  • 1 rödlök
  • 1 apelsin, zest (skal)
  • 450 g inläggningssill

Gör så här

  1. Koka upp 1-2-3-lagen (ättikssprit, socker och vatten) tillsammans med stjärnanis och lagerblad, se till att sockret har löst sig.
  2. Skala och skiva rödlöken i tjocka skivor. Tvätta och riv skalet på en apelsin med ett rivjärn. Skiva halva apelsinen i skivor.
  3. Öppna burkarna med sillen och sila av spadet, skär sillen i 2 cm tjocka skivor.
  4. Varva lök, apelsin och zest med sill och täck med lagen. Låt stå minst två dygn