Kroppkakor a la Ernst

Kroppkakor a la Ernst
Foto: TV4

Kroppkakor är väldigt gott och varierande då man kan förändra och förnya med olika innehåll.

21 juli 2008
Visa mer
6

Du behöver

Kroppskakdeg:

  • 750 g potatis
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 1,5 st ägg
  • 1,5 tsk malen kryddpeppar
  • salt & peppar

Röran:

  • 0,5 st färsk vitkål eller savoykål
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 st stora vitlöksklyftor
  • 1 st Gul lök eller ett knippe salladslök
  • 1 tsk honung
  • 1 pkt Tärnat fläsk
  • 1 knippe slätbladig persilja
  • 2 dl vitt vin
  • 1 bit Chevreost
  • Salt& peppar efter tycke och smak

Gör så här

  1. Kroppskakdeg: Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala och pressa den.
  2. Blanda potatispresset snabbt med mjöl, ägg och kryddor.
  3. Forma bollar av potatissmeten, tryck i röran och slut igen.
  4. Koka i 5-6 minuter i lättsaltat vatten. Kroppkakorna är klara när de flyter upp till ytan.
  5. Röran: Bryn fläsket i olivolja, ner med den strimlade vitlöken och löken i pannan. Tillsätt honungen.
  6. Hacka persiljan och vitlöken stek ihop med resten.
  7. Tillsätt det vita vinet och låt koka in.
  8. Bryt chevreosten i bitar och låt smälta till en krämig röra.
  9. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept