Ernst Kirchsteigers glödgade vin

Jul

Fantastisk juldryck som man borde bjuda oftare på, tycker Ernst. Och vem kan motstå varma drycker på vintern?

En sockertopp är socker pressat till en stor kon.

17 december 2008
Visa mer

Du behöver

  • 2 flaskor rödvin
  • 75 cl klar sprit, renat
  • 3 st kanelstänger
  • 1 bit hel ingefära
  • 2 st pomeransskal
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 5 st stjärnanis
  • 1 st sockertopp

Gör så här

  1. Värm vin och kryddor i cirka 5-7 minuter. Häll på sprit. Värm i 5 minuter till.
  2. Gå utomhus. Lägg ett grillgaller ovanpå kastrullen.
  3. Ställ sockertoppen på grillgallret.
  4. Häll den varma vätskan på sockertoppen. Tänd på med en tändare. Häll över vin på sockertoppen tills den är upplöst.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept