Grissini med lufttorkad skinka och rosmarin

POPULÄRT
Grissini med lufttorkad skinka och rosmarin
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Grissini med lufttorkad skinka och rosmarin

11 ingredienser

Grissini är perfekt tilltugg på festen. Här är Ernsts recept med skinka och rosmarin.

Ingredienser

Deg

  • 50 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 50 g smör
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 6 dl vetemjöl

Topping

  • 1 äggula
  • 200 g lufttorkad skinka
  • 0,5 knippe rosmarin
  • 1 dl ost, riven
  • flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en degbunke.
  2. Värm vattnet så att det blir 37 grader. Rör om så att jästen löser sig.
  3. Smula i smöret och tillsätt övriga ingredienser. Spara lite mjöl för att ha till utbakningen.
  4. Arbeta degen till den känns smidig. Låt jäsa i under bakduk 40 minuter.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangel, cirka 40x30 cm. Pensla äggulan över degen.
  6. På ena halvan av degen lägger du lufttorkad skinka. På den andra halvan smaksätter du med rosmarin och flingsalt. Ringla ost över båda sidorna av degen.
  7. Skär degen i 3 cm tjocka skivor. Ta dom långa degbitarna över på en plåt och vrid grissinin några varav.
  8. Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter tills grissinin har fått fin färg och blivit knapriga.