Parmaknyten med ädelost, på en bädd av fikon

10 min
4
Parmaknyten med ädelost, på en bädd av fikon
Foto: TV4
10 min
4

Du behöver

  • 12 st skivor parmaskinka/prosciutto
  • 150 g chervreost
  • 1,5 msk creme fraiche
  • 5 msk solrosfrön
  • 10 st färska fikon
  • 150 g machésallad

Gör så här

  1. Bryt ner chevreosten i en bunke. Tillsätt 1,5msk Creme Fraiche och mosa ihop till en smet.
  2. Lägg ut skinkan på en skärbräda, lägg skivorna lite omlottt så de bildar en platta med skinka. Lägg krämen ovanpå skinkplattan och vik ihop skinkan så den bildar en slags rulle.
  3. Lägg ut machésalladen på ett fat. Skiva upp fikonen och lägg ett lager ovanpå salladen.
  4. Skiva upp skinkrullen i ca 3cm tjocka skivor och lägg dessa ovanpå bädden av machésallad och fikon.
  5. Rippla sedan hallondressing ovanpå och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept