Parmaknyten med ädelost, på en bädd av fikon

Parmaknyten med ädelost, på en bädd av fikon
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Parmaknyten med ädelost, på en bädd av fikon

6 ingredienser

10 min

Ernsts parmaknyten med ädelost är en given succé.

Ingredienser

portioner
  • 12 skivor parmaskinka/prosciutto
  • 150 g chervreost
  • 1,5 msk crème fraîche
  • 5 msk solroskärnor
  • 10 färska fikon
  • 150 g mâchesallad

Gör så här

  1. Bryt ner chevreosten i en bunke. Tillsätt 1,5msk Creme Fraiche och mosa ihop till en smet.
  2. Lägg ut skinkan på en skärbräda, lägg skivorna lite omlottt så de bildar en platta med skinka. Lägg krämen ovanpå skinkplattan och vik ihop skinkan så den bildar en slags rulle.
  3. Lägg ut machésalladen på ett fat. Skiva upp fikonen och lägg ett lager ovanpå salladen.
  4. Skiva upp skinkrullen i ca 3cm tjocka skivor och lägg dessa ovanpå bädden av machésallad och fikon.
  5. Rippla sedan hallondressing ovanpå och servera.