Traudes rödkål

Ernst Kirchsteiger

Traudes rödkål

11 ingredienser

Ernsts juliga blandning av rödkål, som är både söt och syrlig. Perfekt att balansera upp det feta i köttbullarna och prinskorvarna med.

Om du vill öka sötman, tillsätt honung. Om du vill ha det syrligare, tillsätt ättika.

Ingredienser

  • smör, till stekning
  • 5 äpplen, skalade, hackade
  • 1 gul lök, skalad, hackad
  • 1 kg rödkål, strimlat
  • 3 dl vatten
  • 5 hela nejlikor
  • 3 kryddpepparkorn
  • 2 kalvbuljongtärningar
  • ca 3 msk ättika, 12 %
  • 5 msk svartvinbärssaft
  • 3 msk honung

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull. Häll i äpple och lök i botten av en kastrull. Tillsätt rödkål.
  2. Slå i 3 dl vatten och kryddnejlika, kryddpeppar, kalvbuljongtärningar, ättika, svartvinbärssaft.
  3. Koka under lock på svag värme tills kålen blivit mjuk. Smaka av. Om du vill öka sötman, tillsätt honung. Om du vill ha det syrligare, tillsätt ättika.