Juliga russinlökar

Juliga russinlökar
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Juliga russinlökar

8 ingredienser

Juliga russinlökar passar på en buffé eller ett julbord. Servera dem kalla eller varma.

Ingredienser

  • 500 g schalottenlök
  • 2 dl ljusa russin
  • 6 stjärnanis
  • 2 msk tomatpuré
  • 2-3 dl torrt vitt vin
  • 1 msk balsamicovinäger, vit
  • 2 msk honung
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Skala lökarna.
  2. Lägg de skalade lökarna och russinen i en vid traktörpanna.
  3. På med stjärnanis.
  4. Rör ihop vin, tomatpuré, balsamicovinäger, honung och olivolja i en bunke.
  5. Slå marinaden över lökarna.
  6. Koka långsamt och försiktigt under lock ca 15 minuter.
  7. Servera lökarna kalla eller varma.