Ernsts färska primörer och örtsås

Ernsts färska primörer och örtsås
Foto: TV4

Du behöver

Färska primörer

  • rödbetor
  • vårlökar
  • morötter
  • Andra goda primörer som finns att finna i din handel

Örtsås

  • 1 burk Turkisk yogurt (1000 g)
  • 3 st stora klyftor färsk vitlök
  • 2 kvistar Färsk dragon (ca 10 cm)
  • 10 st stora färsk basilikablad
  • 3 msk Fransk söt senap
  • 1 knippe färsk persilja, dill och gräslök
  • 2 tsk vit balsamvinäger

Gör så här

  1. Primörerna: Borsta primörerna och koka dem. Tänk på att olika grönsaker har olika koktid så använd olika kastruller. Primörerna kan serveras antingen varma eller kalla. Lägg upp primörerna på ett stort fat och servera med örtsåsen.
  2. Örtsåsen: Hacka alla färska kryddor och vitlöken fint och vänd ner i yogurten. Rör ner balsamvinägern och senapen. Klart!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept