Ernst scones

20 min
Ernst scones
Foto: TV4
20 min

Du behöver

  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 tsk kanel
  • 3 tsk bakpulver
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 dl filmjölk
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Blanda smör och mjöl i en mixer tillsammans med bakpulvret och kanelen.
  3. Blanda ned solrosfrön, socker och salt samt filmjölken.
  4. Klicka i degen i muffinsformar och tryck på valnötter på ovansidan.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min eller tills fin färg.
  6. Servera med en god marmelad och en kopp rykande hett te eller kardemummakaffe.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept