Choklad- och jordnötsgodis

Choklad- och jordnötsgodis
Foto: Roland Persson

Jag gillar att göra godis som räcker till många. Det här är inte så komplicerat och pilligt. Receptet räcker till cirka 40 stycken.

Tips: Kan frysas in och serveras direkt från frysen när man får kaffebesök.

27 oktober 2009
Visa mer

Du behöver

  • 1 burk jordnötssmör
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 dl socker
  • 1 l Kellogg’s Special K-flingor
  • 1 tsk vaniljsocker

Till glasering

  • 100 g mörk choklad
  • 100 g ljus choklad (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Smält jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull. Blanda ner flingor och vaniljsocker.
  2. Häll upp smeten i en smord långpanna och platta till. Låt stelna i kylen.
  3. Hacka chokladen och smält den försiktigt var för sig i mikron eller i vattenbad. Dekorera med valfritt mönster.
  4. Skär upp i bitar och förvara i frysen eller kylen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept