Ernsts skaldjurstårta med parmesan och kesella

Ernsts skaldjurstårta med parmesan och kesella
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts skaldjurstårta med parmesan och kesella

14 ingredienser

30 min

Somrigt, enkelt och helt enkelt alldeles alldeles underbar.

Ingredienser

portioner

Skaldjurstårta

  • 6 msk smör, rumstempererat
  • 12 skivor kavring
  • 1 kg färska räkor, skalade
  • 500 g vit fisk, Alaskan Pollak
  • 750 g kvarg
  • 250 g crème fraîche
  • 300 g färskpotatis, kokt
  • 1 knippe färsk gräslök
  • 1 knippe färsk dill
  • 250 g parmesanost, finriven
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 1 citron
  • 3 msk forellrom

Gör så här

  1. Skaldjurstårta: Blanda smör och kavring till en deg och täck insidan på en pajform.
  2. Koka färskpotatisen och fisken och låt dessa svalna. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor och täck botten av pajformen.
  3. Hacka räkorna i grova bitar och blanda med den kokta fisken som smulas ner, kesella, parmesan, dill, gräslök, saften från en citron och 1msk rom, salt och peppar. Blanda allt väl.
  4. . Häll sedan smeten i pajformen. Garnera sedan tårtan med färska räkor, rom, skivade cocktailtomater och hackad gräslök.
  5. Förvara gärna tårtan i kylen ca 1 timme innan servering.