Grillade kycklingknyten, potatissallad tillsammans med färska primörer och örtsås

Grillade kycklingknyten, potatissallad tillsammans med färska primörer och örtsås
Foto: TV4

Ta vara på de härliga grönsakerna genom att koka dem och servera tillsammans med den krämiga örtsåsen. Passar perfekt ihop med grillad kyckling och potatissallad.

3 juli 2008
Visa mer
8

Du behöver

Grillade kycklingknyten:

  • kycklingfilé
  • färsk salvia
  • salt
  • peppar
  • Prosciuttoskinka

Potatissallad:

  • 2 kg Färsk eller vanlig potatis
  • 1 dl Vitbalsamvinäger eller saft av en citron
  • 1 dl olivolja
  • 1,5 msk salt
  • 2 msk honung
  • svartpeppar från kvarn
  • 1 knippe rädisor
  • Rikligt med dill, perslja gräslök

Färska primörer:

  • rödbetor
  • vårlökar
  • morötter
  • Andra goda primörer som finns att finna i din handel

Örtsås:

  • 1 burk Turkisk yogurt (1000 g)
  • 3 st stora klyftor färsk vitlök
  • 2 kvistar Färsk dragon (ca 10 cm)
  • 10 st stora färsk basilikablad
  • 3 msk Fransk söt senap
  • 1 knippe färsk persilja,dill och gräslök
  • 2 tsk vit balsamvinäger

Gör så här

  1. Potatissallad: Koka potatisen och skär i stora bitar, smaksätt potatisen när den är varm.
  2. Hacka de färska kryddorna.
  3. Häll över olja och vinäger alternativt citron.
  4. Salt och peppar från kvarn.
  5. Smaka av och jobba vidare tills du är nöjd!
  6. Örtsåsen: Hacka alla färska kryddor och vitlöken fint och vänd ner i yogurten.
  7. Rör ner balsamvinägern och senapen, klart!
  8. Primörerna: Borsta primörerna och koka dem. Tänk på att olika grönsaker har olika koktid så använd olika kastruller.
  9. Primörerna kan serveras antingen varma eller kalla.
  10. Lägg upp primörerna på ett stort fat och servera med örtsåsen.
  11. Grillade kycklingknyten: Dela kycklingfiléerna i två eller tre delar beroende på storlek.
  12. Salta och peppra filén.
  13. Täck filén med ett stort vackert salviablad, linda med prosciuttoskinka eller serrano.
  14. Lägg på grillen och grilla på medelstark värme. Vänd och kolla tills kycklingen blivit gyllenbrun.
  15. Servera med de färska primörerna, örtsåsen och potatissalladen.
  16. Smaklig spis!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept