Ugnsbakade persikor

Ugnsbakade persikor
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ugnsbakade persikor

8 ingredienser

30 min

Ernsts enkla med otroligt goda sommardessert - bakade persikor med honungssås och vaniljglass.

Ingredienser

portioner
  • 8 persikor (mogna)

Sås

  • 1 dl honung
  • 2 dl vin santo (eller marsalavin)
  • 3 msk vatten
  • 2 msk osaltat smör
  • 8 stjärnanis
  • 1 vaniljstång

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Persikorna kärnas ur och halveras eller klyftas.
  3. Baka sedan persikorna i ugn eller stek dem tills fin färg.

Sås

  1. Värm honung, vatten och stjärnanis i en kastrull låt sjuda en stund.
  2. Kärna ur vaniljstången och tillsätt både vaniljfrön och stänger i såsen.
  3. Ta av såsen från plattan och vispa ned vin och smör i klickar.
  4. Värm till slät sås. Ta slutligen bort vaniljstången.
  5. Servera persikorna i skålar och slå över såsen. Generöst med härlig vaniljglass serveras till!