Ugnsbakade persikor

30 min
4
Ugnsbakade persikor
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 8 st persikor, mogna

Sås

  • 1 dl honung
  • 2 dl vin santo, eller marsalavin
  • 3 msk vatten
  • 2 msk smör, osaltat
  • 8 st stjärnanis
  • 1 st vaniljstång

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Persikorna kärnas ur och halveras eller klyftas.
  3. Baka sedan persikorna i ugn eller stek dem tills fin färg.
  4. Sås
    Värm honung, vatten och stjärnanis i en kastrull låt sjuda en stund.
  5. Kärna ur vaniljstången och tillsätt både vaniljfrön och stänger i såsen.
  6. Ta av såsen från plattan och vispa ned vin och smör i klickar.
  7. Värm till slät sås. Ta slutligen bort vaniljstången.
  8. Servera persikorna i skålar och slå över såsen. Generöst med härlig vaniljglass serveras till!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept