Panaforte

Panaforte
Foto: TV4

Du behöver

  • 100 g oskållad mandel
  • 100 g hasselnötter
  • 50 g pistagenötter
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl honung
  • 1,5 dl socker
  • 100 g mörk choklad (obs! inte blockchoklad)

Gör så här

  1. Värm ugnen till 160 grader. Fodra en ugnsfast form ca 20x20 cm med bakplåtspapper. Vik till hörnen.
  2. Blanda 1 dl honung med 1.5 dl socker.
  3. Smält försiktigt så att honungen smälter. Koka sedan 1 minut. Ta bort kastrullen från plattan.
  4. Bryt ner 100 g mörk choklad.
  5. När chokladen smält, rör i resten av ingredienserna. Slå i nötsmeten i ugnsformen.
  6. Grädda i 30 minuter. Låt kallna och skär i bitar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept