Kryddgravad lax

Kryddgravad lax
Foto: TV4

Ernst Kirchsteigers gravade lax med klassisk hovmästarsås till.

20 december 2010
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg laxfilé, benfri, färsk
  • 3 msk råsocker
  • 2 msk havssalt, grovt
  • 1 tsk vitpepparkorn, krossade
  • 2 tsk svartpepparkorn, krossade
  • 1 msk ingefära, färskriven
  • 1 tsk anis, krossad
  • 2 tsk kardemummafrön, krossade
  • rivet skal och saft från en apelsin

Senapssås till gravlax

  • 2 msk strösocker
  • 2 msk farinsocker
  • 0,4 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl svensk senap, grov
  • 2 dl rapsolja
  • 1-2 msk dill, hackad

Gör så här

  1. Blanda alla kryddorna i en platspåse lägg i laxfilén.
  2. Låt ligga i kylen minst 2 dygn vänd påsen då & då.
  3. Senapssås till gravlax
    Vispa socker och vinäger ordentligt tillsätt senap. Vispa i oljan under ständig omrörning. I med dillen så sent som möjligt
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept