Salladsströssel

Salladsströssel
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Salladsströssel

7 ingredienser

10 min

Strössel som gör salladen godare.

Ingredienser

  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl solroskärnor
  • 2 klyftor vitlök
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk kummin, nymald
  • grillfolie

Gör så här

  1. Värm olivoljan i en stekpanna. Tillsätt strösockret. Låt detta karamelliseras till en sirap.
  2. Häll i solrosfrön och blanda.
  3. Finhacka och lägg i vitlöken. Smaksätt med salt och kummin. Blanda allt till en massa.
  4. Häll upp massan på en bit folie och platta ut smeten till en kaka ca 0.5 centimeter tjock och låt den svalna.
  5. Hacka upp kakan när den svalnat helt. Strö över sallad.