Ernsts paella med kantareller och kräftor

Paella
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts paella med kantareller och kräftor

29 ingredienser

30 min

Ernst Kirchteigers goda paella med kyckling, kantareller, kräftor och saffran passar utmärkt till festen på sensommaren! Serveras tillsammans med grillade grönsaker, tomatröra och aioli.

Ingredienser

portioner

Paella

  • 9 dl ris
  • 1 förp saffran
  • 2 kg kycklinglårfilé
  • 3 knippen rödlök, grovhackad
  • 6 klyftor vitlök, finhackad
  • 2 spansk peppar, finhackad
  • 1 kg kantareller
  • 1 kg kryddig korv
  • 2 kg kräftor
  • 4 citroner, klyftade till garnering
  • färsk bladpersilja, till garnering

Tillbehör

  • 5 gula paprikor, delas på fyra
  • 5 röda paprikor, delas på fyra
  • 300 g oliver
  • 2 citroner, delas i två

Tomatröra

  • 1 kg plommontomat, hackade
  • 2 krukor färsk bladpersilja, hackad
  • 0,5 dl olivolja
  • svartpeppar (efter smak)
  • flingsalt (efter smak)
  • 1 rödlök, hackad
  • 2 msk tomatpuré

Aioli

  • 4 äggulor
  • 4 klyftor vitlök
  • flingsalt
  • 3,5 dl olivolja, rumstempererat
  • 0,5 citron
  • 1 kruka färsk dill, finhackad
  • 2 msk vitvinsvinäger (eller vit balsamico)

Gör så här

Paella

  1. Koka ris tillsammans med saffran enligt anvisningarna på paketet.
  2. Värm upp paellapannan och ha i olivolja.
  3. Börja med att steka kyckling.
  4. När kycklingen nästan är färdig lägger du till rödlök, vitlök och chili.
  5. Häll sedan i kantareller och slantad korv och stek tills kycklingen är helt genomstekt.
  6. Häll sedan i det förkokta saffransriset, några skvättar fiskfond och ca ett halvt glas vatten. Blanda paellan ordentligt.
  7. Lägg i kräftorna strax före servering och garnera till slut med persiljeblad och citronklyftor.
  8. Serveras tillsammans med grillade grönsaker, tomatröra och aioli.

Tillbehör

  1. Ta alla grönsakerna och lägg på en ungsäker plåt med skinnsidan uppåt.
  2. Baka grönsakerna i 225 grader i ca 15 minuter eller tills paprikan blivit mjuk och fått ordentligt med färg.

Tomatsås

  1. Hacka tomaterna lite kors och tvärs. Häll upp i en skål och mosa med försiktigt med händerna.
  2. Tillsätt hackad persilja, rödlök, tomatpuré och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.

Aioli

  1. Krossa vitlöksklyftorna tillsammans med ett par nypor flingsalt i en mortel.
  2. Häll i de fyra äggulorna och mosa runt.
  3. Rör sakta ner den rumstempererade olivoljan tills du får en jämn aioli.
  4. Till slut häller du i den pressade citronen och hackad dill och rör runt.