Kraftarbetarens glögg

20 min
Kraftarbetarens glögg
Foto: TV4
20 min

Du behöver

  • 1,5 dl socker
  • 1 flaska porteröl
  • 1 st kanelstång
  • 15 st kardemummakärnor
  • 10 st kryddnejlikor
  • 1 flaska rödvin
  • 2 dl sherry

Gör så här

  1. Sprid ut sockret över hela bottnen på en tjockbottnad kastrull. Peta endast runt i sockret tills det smält och fått en fin ljusbrun färg.
  2. Häll sedan i en halv flaska porter och lös upp sockret i detta. När det lösts upp helt häll då i resten av portern.
  3. Koka upp detta och lägg sedan i kanelen. Krossa hela kardemummakärnor och kryddnejlikor med en mortel och tillsätt i kastrullen.
  4. Låt puttra en stund. Häll till sist i rödvinet och sherryn. Värm upp och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept