Ernsts glaserade kastanjer och lök till julskinkan

35 min
Glaserade kastanjer
Foto: tv4
35 min

Du behöver

  • 0,5 kg kastanjer
  • 15 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 2 msk farinsocker
  • salt och peppar
  • 2 lagerblad
  • timjan
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1,5 dl vatten

Gör så här

  1. Skär ett snitt eller ett kryss i botten på kastanjerna.
  2. Koka kastanjerna i ca 20 minuter.
  3. Häll av kastanjerna i ett durkslag och låt dem svalna.
  4. Skala kastanjer.
  5. Stek schalottenlökarna hela i smör.
  6. Tillsätt efter 5 minuter kastanjer och smula ner lagerblad.
  7. Tillsätt sedan resten av ingredienserna förutom vattnet och låt det koka ihop.
  8. Häll i vattnet och låt det koka ur.
  9. Servera till julskinkan.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept