Aubergineröra

Aubergineröra
Foto: Tv4

Du behöver

  • 4 auberginer
  • 200 g svarta oliver, urkärnade
  • 1 röd chili
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 citroner, pressad saft
  • 1 knippe persilja
  • några kvistar färsk basilika
  • 2 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk spiskummin
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • salt och peppar

Till servering

  • skivat surdegsbröd
  • olivolja
  • vitlök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Picka hål på auberginen med en gaffel eller liknande föremål. Det ska vara mycket hål. Sätt in auberginen mitt i ungen i ca 20 min.
  3. När de är klara, dela auberginerna på hälften, gröp ur köttet och lägg i en matberedare. Blanda ner de övriga ingredienserna i matberedaren och mixa samman allt till en smet.
  4. Servera gärna stekta skivor av surdegsbröd till din aubergineröra (häll olivolja i en panna, när oljan är varm lägg i brödskivorna och gnid vitlöksklyftor över bröden. Vänd när bröden fått en gyllene färg).
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept