Kryddmarinerade apelsiner med krämigt ris

60 min
6
Kryddmarinerade apelsiner med krämigt ris
Foto: TV4
60 min
6

Du behöver

Kryddmarinerade apelsiner

  • 1 st kanelstång
  • 1 st vaniljstång
  • 2,5 dl socker
  • 5 st stjärnanis
  • 5 dl vatten
  • 1,5 st rödbeta, riven
  • 4-6 st apelsiner

Garnering

  • 1 st granatäpple
  • 60 g pistagenötter
  • Honung efter tycke och smak

Krämigt ris

  • 500 g risgröt
  • 3,3 dl grädde
  • 3 msk honung

Gör så här

  1. Kryddmarinerade apelsiner
    Dela vaniljstången i två, peta bort kärnorna och lägg i en kastrull tillsammans med kanel, socker, stjärnanis och vatten. Låt koka en stund och slå sedan i den rivna rödbetan. Låt koka i ca 5 minuter. 
  2. Skala apelsinerna, skär bort allt det vita och lägg i en djup skål. Häll nu den färdiga lagen över apelsinerna och peta vid behov ner dom i lagen så alla apelsiner doppas i lagen. Apelsinerna är klara när alla är färgade av den röda lagen (ca 30 min). 
  3. Skiva sedan apelsinerna och lägg ut på ett fat.
  4. Hacka pistagenötterna och strö över apelsinerna. Gröp ur kärnorna ur ett granatäpple och strö över apelsinerna. Ringla även honung över apelsinerna.
  5. Krämigt ris
    Vispa grädden tills den är nästan helt färdigvispad. Blanda sedan grädden med färdigt grötris och lite honung. Avsluta genom att ringla lite honung över det krämiga riset.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept